Is this site a blessing to you?Резултати

Благословите од благодарноста

1.    Благодарноста е израз на духовниот живот
Лука 17:11-18
Каде се другите деветмина?

2.    Благодарноста му носи слава на Бог
Дела 3:7-11
Ги поттикнуваме другите со тоа што ќе бидеме благодарни.

3.     Примањето на Божјата благодат преку делото на спасението, нѐ тера да бидеме благодарни.
Ефешаните 2:4-10
Недостигот на благодарност може да е знак дека си изгубен.

4.    Верникот благодари за сѐ што направил Бог
Филипјаните 4:6
Бог знае што ни е потребно.

5.    Животот на верникот треба да се карактеризира со благодарност

Колошаните 3:15 -17
Недостигот на благодарност ги намалува можностите за сведочење.

6.     Ние сме повикани да бидеме благодарни и да ја искажеме благодарноста
1 Солунците 5:17-18
Не постои ниедна состојба во која не би требало да сме благодарни.

Зошто христијанинот треба да биде благодарен?

1.    Тоа го бара Бог.
2.    Недостигот на благодарност е грев.
3.    Преку благодарноста ние го обожаваме Бог.
4.    Преку благодарноста ние отвораме врата за служба.
5.    Преку благодарноста ние ги поттикнуваме другите да живеат за Бог и да му служат.
6.    Благодарноста го умножува мирот во срцето на верникот.

(Псалм 50:14)

Д-р Чеслав Басара ( Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ; www.proword.eu)

Џејмс Н. Спрџан напишал:
„Работата е избор, но повикот е нешто што го дава Христос. Ако работиш, очекуваш да добиеш нешто: ако служиш од тебе се очекува да дадеш. На работа даваш нешто за да добиеш нешто: во служењето ти враќаш нешто што веќе ти е дадено. Работата зависи од твоите способности: твоето служење зависи од тоа дали си му достапен на Бог. Добро извршената работа ќе ти донесе награда, добро извршеното служење ќе му оддаде чест на Христос“.

Ова служење е за да му даде чест на нашиот Господ и Спасител Исус Христос!

Можеш да ги копираш и ползуваш материјалите од овој веб сајт, под услов да му благодариш на Бог за нашето служење и ако не ја измениш содржината. Исто така, те поканувам да им кажеш на твоите слушатели или читатели од каде го најде овој материјал: ” www.proword.eu, што всушност е „Проповедај го Словото!“ (меѓународно служење и поучување сврзано со МЕД).