Is this site a blessing to you?Rezultatet

Bekimet e mirënjohjes

1.    Mirënjohja është shprehje e jetës shpirtërore.

Lluka 17:11-18
Ku janë të nëntët?

2.    Mirënjohja is jell lavdi Perëndisë.
Veprat 3:7-11
I inkurajojmë të tjerët kur jemi mirënjohës.

3.    Marrja e Hirit të Perëndisë në punën e shpëtimit na çon drejt mirënjohjes.

Efesianëve 2:4-10
Mungesa e mirënjohjes mund të jetë një shënjë e të qënurit i humbur.

4.    Një besimtar falenderon për gjithçka që ka bërë Perëndia

Filipianëve 4:6
Perëndia për gjithçka që kemi nevojë.

5.    Jeta e besimtarit duhet të shquhet prej mirënjohjes.


Kolosianëve 3:15,17
Mungesa e mirënjohjes kufizon mundësinë për të dëshmuar.

6.    Jemi thirrur për të qenë falenderues dhe për ta shprehur mirënjohjen

1 e Thesalonikasve 5:17-18
Nuk ka ndonjë situate për të cilën nuk mund të jemi mirënjohës.

Pse duhet të jetë mirënjohës një i Krishterë?

1.    Sepse e thotë Perëndia.
2.    Mungesa e mirënjohjes është mëkat.
3.    Përmes mirënjohjes adhurojmë Perëndinë.
4.    Përmes mirënjohjes hapim rrugë për shërbesë.
5.    Nëpërmjet mirënjohjes i inkurajojmë të tjerët të jetojnë për Perëndinë dhe t’i shërbejnë Atij.
6.    Mirënjohja e shumfishon paqen në zemrën e besimtarit.

Psalmi 50:14

Dr. Czeslaw Bassara( Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript me e pa ; www.proword.eu)

James N. Spurgeon shkroi:

Punën e zgjedh vetë kurse në shërbesë të thërret Krishti. Në punë pret që të marrësh, në shërbesë kthen diçka që të është dhënë. Puna varet nga aftësitë që ke, shërbesa varet nga gatishmëria jote ndaj Perëndisë. Një punë e bërë mirë të sjell lavdërime, një shërbesë e bërë mirë i sjell nder Krishtit.    

 

Kjo shërbesë është për t’i sjellur nder Zotit tone Jezus Krisht.

Mund ta kopjoni dhe ta përdorni materialet e kësaj faqeje internet për aq kohë sa të përmendni shërbesën tonë dhe të mos e ndyshoni përmbajtjen. Gjithashtu jeni të ftuar t’i tregoni dëgjuesve dhe lexuesve tuaj rrethburimit të këtyre materialeve: www.proword.eu, që është në fakt “Shpallja e Fjalës” (Shërbesë Ndërkombëtare Mësimdhënëse Biblike e BUF-ës).