Is this site a blessing to you?Rezultatet

Outlines of Messages

Perëndia në jetën e Abrahamit

Zanafilla 12:8

Duke ndërtuar altarë

Kur e shohim jetën e Abrahamit, vërejmë bashkësinë e tij të ngushtë me Perëndinë.  Abrahami ndërtonte altarë dhe po i thërriste Emrit të Perëndisë.  Në fakt e vetmja gjë që na thuhet se ndërtonte ishin altarët.  Për shembull nuk lexojmë se ai po ndërtonte pallate mbretërore.  Në fund të jetës së tij ai i ndëtoi një varr Sarës gjithashtu.  Po kudo që shkonte, ndërtonte një altar dhe çdo ndodhi në jetën e tij e lidhte me Perëndinë.  Mbas gjithë atyre altarëve të ngritur prej Abrahamit mund t’i bëjmë një përvijim biografisë së tij. 

Abrahami e adhuronte Perëndinë.  Ky ishte okupimi i tij më i rëndësishëm.  Për shembull, e adhuroi Perëndinë kur:

  • U kthye nga Egjipti (Zanafilla 13:2-4)
  • Pa madhësinë e Tokës së Premtuar.  (Zanafilla  13:14-18)
  • Perëndia iu shfaq dhe ia ndryshoi emrin nga Abram në Abraham ( Zanafilla 17:3-5)
  • Bëri besëlidhjen me Abimelekun në Beer-Sheba (Zanafilla 21:33)

Ngritja e altarëve nuk ishte një detyrë e lehtë.  I duheshin gurë dhe llaç.  Por koha më e vështirë për të ndëtuar altare ndodhi në Malin Moriah.   Ngritja e këtij altari ndoshta nuk i theu shtyllën kurrizore ama zemrën ia theu.  E dinte që këtë altar që po ndërtonte e kishte për të birin.  Në sytë e Perëndisë Abrahami e kishte ofruar të birin përndryshe dashi nuk ishte rastësi.  Perëndia e kishte siguruar dashin.

Lexo ma: Perëndia në jetën e Abrahamit

   

Pse duhet të përfshihemi në Mision?

Mateu 28:18-20
Marku 16:15
Gjoni 20:21
Romakëve 10, 13-15
Veprat 13:2-4


Është një fakt historik që kombet pa Ungjillin ka më shumë varfëri,krim,sëmundje,shtëpi të ndara,fëmijë të paligjhsëm, zili, korrupsion dhe luftra sesa ato vende që e lejojnë lirinë e Ungjillit për t’u predikuar.

Regjistrat tregojnë se në 6000 vjet janë kryer 14530 luftra. Kjo çon në mesataren 2,6 luftra në vit.
Çezarit i kushtoi 0,75 $ për të vrarë një ushtar armik. Napoleonit i kushtoi $3000. Në Luftën e I-rë Botërore shpenzuam $21000 për çdo armik të vrarë. Në Luftën e II-të Botërore ishte $200.000. Luftrat moderne kushtojnë $1.000.000. për secilin.

Lexo ma: Pse duhet të përfshihemi në Mision?

   

Pse kemi nevojë për mision ndaj fëmijëve?

Apostulli Pal tek Romakëve 1:16 thotë se Ungjilli është :”fuqia e Perëndisë për shpëtimin e cilitdo që beson.” Urdhërimi i fundit i Zotit Jezus ndaj nesh ishte: ”I predikoni Ungjillin çdo krijese” (Marku 16:15) 

1. Arsyeja e parë dhe më e rëndësishme e nevojës së misionit ndaj fëmijëve mbetet të jetë urdhëri i Zotit Jezus. Të krishterët nuk mund t’i shmangen dot këtij urdhërimi.  Zoti Jezus i do fëmijët e vegjël që të shkojnë tek Ai.(Mark 10:14; Mateu 18:14). Ungjillizimi biblik do të thotë që t’i ungjillizojmë të gjithë njerëzit duke përfshirë edhe fëmijët.

2. Fëmijët kanë nevojë shpirtërore. Pa Zotin Jezus fëmijët janë shpirtërisht të vdekur.  Kanë një problem me mëkatin dhe duhet t’i besojnë Zotit Jezus.

3. Fëmijët janë në gjendje t’i përgjigjen Ungjillit përmes besimit të tyre të thjeshtë. Pat Verbal, autor i shërbesës me fëmijët dhe këshillues i Rrjetit të Shërbesës së Fëmijëve  pohon se 75-85% e të Krishterëve sot janë bërë të krishterë para moshës 15 vjeçare.

Lexo ma: Pse kemi nevojë për mision ndaj fëmijëve?

   

Rrëmuja që bëjmë kur nuk e kemi Perëndinë të parin

Jeremia 2:1-37

Tre histori të ndryshme po ndodhin përgjatë librit të Jeremias.

Historia e parë ka të bëjë me një djalë të ri të quajtur Jeremia. Jeremia ishte burri i zgjedhur nga Perëndia për një punë tepër të vështirë.

Historia e dytë ka të bëjë me Izraelin, popullin e zgjedhur të Perëndisë. Pas shumë vitesh së udhëheqjes së paperëndishme dhe adhurimit të idhujve, tashmë ishte mbushur kupa. Perëndia i dha Jeremias detyrën për të profetizuar lajmin e keq që do të pushtoheshin prej Babilonasve. 
Historia e tretë katë bëjë me vetë Perëndinë. Një Baba zemërthyer që i kishte parë me sytë e Tij fëmijët e vet të rrëshqisnin në rebelim. 
Kur Perëndia nuk është prioriteti i parë i jetëve tona, do të gjendemi shpejt në një situatë të vështirë.  Rrëmuja që bën kur nuk e ke Perëndinë të parin. 

Kjo është se çfarë i ndodhi Izraelit, popullit të zgjedhur të Perëndisë. Filluan të integroheshim me kombet e tjera dhe me perënditë e tyre të rreme. Filluan të ndër-martoheshin me njerëz jashtë besimit hebre. Ajo, që në fillim menduan se e kishin nën kontroll filloi tashmë t’i kontrollonte. 

Paralajmërimi 1 - Kur kërkon diçka ndryshe nga standarti i Perëndisë, i je ngjitur rrugës të rrëshqitshme të shkatërrimit. 

Jeremia e përmbledh krizën e Izraelit në mënyrë shumë të fuqishme:
‘Por mbi çdo kodër të lartë dhe nën çdo pemë të gjelbër ti je shtrirë si një prostitutë.Jeremia 2:20b

Lexo ma: Rrëmuja që bëjmë kur nuk e kemi Perëndinë të parin

   

Të Dallojmë Shpëtimtarin. Kush është Ai?

Gjoni 1:1-3

Kush është Zoti Jezus?  Kush është Zoti Jezus për ty?

Zoti Jezus është Zot për shkak të Krijimit! (Gjoni 1:1-3, Efesianëve 3:9, Kolosianëve 1:16, Hebrenjve 1:1-2)

Agnostiku i shquar Robert Ingersol, gjatë një vizite që i bëri Henry Ward Beecher, ky i fundit vuri re një glob në të cilin portretizohej yjësia e qiellit. “për këtë kam qenë duke kërkuar “tha ai pasi e kontrolloi me kujdes.  “kush e ka bërë një gjë të tillë”? “Kush e ka bërë?” përsëriti me habi Beecher. “pse po pyet  Kolonel, askush nuk e ka bërë, ajo thjesht ndodhi rastësisht.”
Ai nuk është pjesë e krijimit, Ai është Krijuesi!  Ai është shumë ndryshe nga shumë foto të Krishtlindjeve.  Ai është Krijuesi dhe si rrjedhojë Ai është Zot.  A është Ai Zoti yt?

Lexo ma: Të Dallojmë Shpëtimtarin. Kush është Ai?

   

Faqe 3 nga 13

<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

James N. Spurgeon shkroi:

Punën e zgjedh vetë kurse në shërbesë të thërret Krishti. Në punë pret që të marrësh, në shërbesë kthen diçka që të është dhënë. Puna varet nga aftësitë që ke, shërbesa varet nga gatishmëria jote ndaj Perëndisë. Një punë e bërë mirë të sjell lavdërime, një shërbesë e bërë mirë i sjell nder Krishtit.    

 

Kjo shërbesë është për t’i sjellur nder Zotit tone Jezus Krisht.

Mund ta kopjoni dhe ta përdorni materialet e kësaj faqeje internet për aq kohë sa të përmendni shërbesën tonë dhe të mos e ndyshoni përmbajtjen. Gjithashtu jeni të ftuar t’i tregoni dëgjuesve dhe lexuesve tuaj rrethburimit të këtyre materialeve: www.proword.eu, që është në fakt “Shpallja e Fjalës” (Shërbesë Ndërkombëtare Mësimdhënëse Biblike e BUF-ës).