Is this site a blessing to you?Rezultatet

Profili i Dr. Czeslaw Bassara (Çesuau Bassara)

1948 i lindur në Brzeszcze pranë Oswiecim (Aushvicë) në Poloninë një familje të krishterë.

1965 u bë besimtar. Në të njëjtin vit filloi shërbesën me fëmijët në Poloni. Studioji dhe punoi në zonën e Oswiecim deri 1969.

1969-1974 studjoi teologji në Christian Theological Academy në Varshavë, Poloni. 

1972 u martua me Helenas. Dy fëmijë, Bogdan (lindur 1975) dhe Dorota (lindur 1979). Të dz fëmijët janë të martuar dhe bashkë me bashleshortët e tyre shërbejnë me Bashkësinë e Ungjillizimit të Fëmijëve.

1975 pëfundoi Masterin në Teologi në Poloni.

1976 përfundoi Institutin e Stërvitjes së Drejtuesve në Kilchzimmer të Zvicerës.

1969 – 1990 organizoi fushata ungjillizuese për fëmijët dhe adoleshentët si dhe stërviti mësues dhe prindër në Poloni.

1982 – 1990 themeloi kisha si dhe dha mësimi në shkolla biblike dhe Kisha Ungjillore në Poloni.

1991 deri 2006/2007 së bashku me Helenan shërbyen si Drejtorë të BUF-ës për Evropën Qëndrore dhe Lindore. Në mënyrë të veçantë u përqëndruan në shërbesën e BUF-ës në Rusi dhe Azinë Qëndorel duke udhëzuar drejtuesit e 30 vendeve. Gjithashtu ishin anëtarë të Këshillit të Zonës së Evropës.

2000 – 2006 studjoi në programin doctoral në teologji në Evangelical Theological Faculteit në Heverlee/Leuven të Belgjikës.

2006 mori doktoraturën në Teologjinë Sistematike: ‘Hermeneutikat Postmoderniste dhe Reagimi Ungjillor.’

2008 filloi ‘Proclaiming the Word!’ (Shpallja e Fjalës) që është një shërbesë ndërkombëtare mësimdhënëse biblike e BUF-ës. 

Dr. Czesław Bassara flet Anglisht, Gjermanisht, Rusisht, Polonisht dhe Esperanto. Shërbesa e tij e mësimdhënies së Biblës e ka çuar tashmë në më shumë se 60 vende në të gjithë kontinentet.

Më në fund, o vëllezër, lutuni për ne,
që fjala e Zotit të përhapet me të shpejtë dhe të lëvdohet, porsi ndër ju,
(e II-të e  Thesalonikasve. 3:1)

James N. Spurgeon shkroi:

Punën e zgjedh vetë kurse në shërbesë të thërret Krishti. Në punë pret që të marrësh, në shërbesë kthen diçka që të është dhënë. Puna varet nga aftësitë që ke, shërbesa varet nga gatishmëria jote ndaj Perëndisë. Një punë e bërë mirë të sjell lavdërime, një shërbesë e bërë mirë i sjell nder Krishtit.    

 

Kjo shërbesë është për t’i sjellur nder Zotit tone Jezus Krisht.

Mund ta kopjoni dhe ta përdorni materialet e kësaj faqeje internet për aq kohë sa të përmendni shërbesën tonë dhe të mos e ndyshoni përmbajtjen. Gjithashtu jeni të ftuar t’i tregoni dëgjuesve dhe lexuesve tuaj rrethburimit të këtyre materialeve: www.proword.eu, që është në fakt “Shpallja e Fjalës” (Shërbesë Ndërkombëtare Mësimdhënëse Biblike e BUF-ës).